Het Zand, Ridderkerk

Het Zand, Ridderkerk

Kindvriendelijk wonen in een wijk volop variatie 


De wijk Het Zand in Ridderkerk is nog volop in ontwikkeling. Het biedt een zeer gevarieerd aanbod van woningen die vooral bij jonge gezinnen geliefd zijn. Het kindvriendelijke karakter en de ligging naast het Oosterpark maken van Het Zand een ideale locatie om te vestigen.

Diverse wijk

Het Zand ligt centraal in de gemeente Ridderkerk, ten oosten van het centrum. Deze nieuwbouwwijk is nog steeds in ontwikkeling. De wijk is begin jaren '90 tot stand gekomen. Erik: “In de gehele wijk is er een gevarieerd aanbod van woningen. Zo zijn er rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en seniorenwoningen. Door de diversiteit aan woningen en de centrale ligging blijft het een wijk die gewild is bij jonge gezinnen. De doorstroming zal hier aanhouden waardoor ook de vraag naar woningen zal aanhouden.”

Het Nieuwe Zand 

Midden in de wijk lag al jaren een onbebouwd deel. Op deze locatie tussen de Erasmuslaan en de Midden Molendijk wordt de wijk Het Nieuwe Zand gerealiseerd. Aan de ene kant ligt Het Nieuwe Zand en aan de andere kant ligt het centrum op maar één kilometer afstand. Alle belangrijke voorzieningen zoals scholen, sportverenigingen en openbaar vervoer zijn dus binnen handbereik.

Veilige buurt

Het Zand is vooral populair onder gezinnen met zowel jonge als al wat oudere kinderen. Er zijn volop speeltuintjes en mogelijkheden om te sporten. In het dichtbij gelegen Oosterpark en recreatiegebied de Gorzen kunnen heerlijke wandelingen worden gemaakt. Ook aan veiligheid wordt gewerkt. Zo hebben de wijken Het Zand en Drievliet een gezamenlijk wijkprogramma opgezet. Hiermee hebben de inwoners inspraak bij de totstandkoming van een zo goed en veilig mogelijke woonomgeving binnen de wijk.

Prettig wonen 

De laatste fase van nieuwbouw is aanstaande. De toekomst biedt een diversiteit aan mogelijkheden om in deze wijk prettig te kunnen wonen. Dit komt door de diverse woonmogelijkheden en de diverse culturele, sociale en maatschappelijke initiatieven die worden genomen door de gemeente in samenwerking met de bewoners uit de wijk.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Het Zand, Ridderkerk? Maak dan een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden.

Naar boven