Ter Leede, Barendrecht

Ter Leede, Barendrecht

Opgroeien in een kindvriendelijke buurt, dichtbij de natuur

De wijk Ter Leede in Barendrecht is ideaal voor gezinnen met opgroeiende kinderen en oudere kinderen. De wijk is groen en ruim opgezet en biedt volop kans om in de buurt door te stromen. Wijkmakelaar Marco Bos neemt u mee door een ideale wijk om in op te groeien. 

Populaire wijk

Marco: “Het mooie van Ter Leede is dat er bij het ontwikkelen van de wijk veel aandacht is besteed aan kindvriendelijke elementen. Zo ligt het aan de rand van recreatieboerderij De Kleine Duiker waar je met je kinderen rondjes kunt maken, dieren voeren en na afloop een drankje kunt doen. Altijd een leuk gezinsuitje, direct om de hoek. Het is ook een ruime wijk met veel groen die altijd wel gewild zal blijven. Zeker het tweede gedeelte van Ter Leede is door de opzet, maar ook door de bouwstijlen van de woningen enorm populair en dat zal voorlopig ook wel zo blijven.”

In de buurt

“Het grote voordeel van Ter Leede is dat je in de buurt kunt verhuizen naar grotere huizen. Zo kunnen de kinderen in hun eigen omgeving blijven wonen. Je ziet dan ook veel verschuiving waardoor veel nieuwe aanwas van buiten komt. Dat houdt de buurt dynamisch. In de wijk zijn er diverse speeltuintjes aangelegd. Sommige straten zijn autoluw gemaakt zodat er een speeltuintje voor de deur gemaakt kon worden. De twee grote middelbare scholen, Johannes Calvijn en Dalton College, liggen net buiten de wijk. Ook de basisscholen zijn goed bereikbaar in de naastgelegen wijken.”

Divers woningaanbod

“De wijk bestaat uit twee delen. Het eerste deel is in een waaier gebouwd met een zeer divers woningaanbod. In de kern van de waaier staan twee appartementencomplexen. In het verlengde daarvan liggen diverse straten met voornamelijk eengezinswoningen. In de ronding van de waaier liggen twee-onder-een-kapwoningen. Aan de buitenrand van de wijk liggen de vrijstaande woningen. Deze kijken uit over recreatieboerderij de Kleine duiker en de Zuidpolder.”

Hooimeijerterrein

"Het tweede gedeelte is aangelegd op het voormalig Hooimeijerterrein. Hooimeijer is een begrip, niet alleen in Barendrecht, maar in heel Nederland. Het was tot 2002 een grote beschuitproducent en op de plek waar deze wijk is gebouwd stond vroeger de beschuitfariek. Alleen de straatnaam Hooimeijerlaan herinnert daar nog aan." 

Prachtig natuurgebied

“Naast De Kleine Duiker ligt de Zuidpolder. Dit was een agrarisch gebied en is omgetoverd tot een prachtig natuur- en recreatiegebied. Zelf kom ik er ook geregeld met onze jongste om daar heerlijk te wandelen. Veel hondenbezitters maken hier ook een rondje door de polder en in elk jaargetijde kun je daar schitterende plaatjes schieten of mooie dingen zien.”

Uw makelaar voor Ter Leede 

Marco Bos is onze gespecialiseerde makelaar voor de Barendrechtse wijk Ter Leede. Marco: “De grote diversiteit van het woningaanbod en de prachtige natuur maken van Ter Leede een heerlijke omgeving om in op te groeien. Beslist een aanrader voor gezinnen met jonge maar ook oudere kinderen.” Maak kennis met Marco Bos, wijkmakelaar voor Ter Leede

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Ter Leede? Maak dan een afspraak met onze makelaar Marco Bos. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden. Bel of WhatsApp 0624995934 of e-mail naar marcobos@remax.nl

Naar boven