Oranjewijk, Barendrecht

Oranjewijk, Barendrecht

Prachtig wonen in een groene, ruime omgeving

De Barendrechtse wijk Oranjewijk bestaat uit 2 delen: Oranjewijk 1 en Oranjewijk 2. Beide delen zijn groen en ruim opgezet, dicht bij het recreatiegebied de Zuidpolder. Makelaar Lisa Hagens is gespecialiseerd in de Oranjewijk en woont er zelf ook. Ze deelt graag haar enthousiasme over deze prachtige wijk met goede mogelijkheden om door te stromen.  

Jaren ‘30 en ‘40 woningen

Lisa: “Oranjewijk 1 is de oudste wijk van Barendrecht en gebouwd tussen 1930 en 1960 met veel jaren ‘30 en ‘40 koopwoningen. Heel divers. Je hebt er allerlei soorten woningen. Van knusse tussenwoningen tot royale vrijstaande woningen op grote percelen. Kenmerkend voor alle woningen is de charme. Het is een prachtige wijk door het vele groen, de mate waarin mensen trots zijn op hun woning en woonomgeving en dit laten zien.”

Uitzondering 

“Oranjewijk 1 is centraal gelegen met de grote doorgaande straten Wilhelminastraat en de mooie Stationsweg. Een uitzondering op de jaren ’30 en ’40 woningen is het kleinschalige nieuwbouwproject Amaliaplantsoen. Dit is een kleine wijk met vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen op het voormalige hockeyterrein.”

Jaren ’70 en ’80 woningen

“In Oranjewijk 2 vind je vooral jaren ’70 woningen en in het Willem Alexanderplantsoen jaren ’80 woningen. De wijk is opgebouwd uit diverse woningen. Aan de binnenkant staan met name rijtjes met gezinswoningen. Aan de buitenrand staan vrijstaande woningen. Het Willem Alexanderplantsoen ligt aan de doorgaande weg door de wijk en heeft allemaal hofjes.”

Alles in de buurt

“Vanuit de Oranjewijk loop je zo naar de Zuidpolder. Dit is een mooi recreatiegebied, met waterpartijen, flora en fauna. In de Zuidpolder kun je wat drinken in het Theehuys Polderzicht na een bezoek aan recreatieboerderij De Kleine Duiker. Via het NS treinstation op loopafstand ben je in de kortste tijd in centrum van Rotterdam. Voor boodschappen kun je terecht bij de buurtsuper, ook op loopafstand. Net als de basisscholen en kinderopvang. De tennisvereniging en de Oranjespeeltuin liggen ook in de wijk. De middelbare scholen en Theater 't Kruispunt liggen in het centrum op zijn op fietsafstand te bereiken. Op vrijdag is de weekmarkt op het gemeentehuisplein.”

Uw makelaar voor Oranjewijk 

Lisa Hagens is onze gespecialiseerde makelaar voor de Barendrechtse wijk Oranjewijk. Lisa: “Kenmerkend van deze wijk zijn de vele “interne” verhuizingen. Mensen wonen hier zo fijn dat ze graag in de wijk willen blijven wonen en doorstromen. En als inwoner van deze prachtige omgeving begrijp ik dat als geen ander.” Maak kennis met Lisa Hagens, wijkmakelaar voor Oranjewijk

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Oranjewijk? Maak dan een afspraak met onze makelaar Lisa Hagens. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden. Bel of WhatsApp 0610835383 of e-mail naar lisahagens@remax.nl

Naar boven