Smitshoek, Barendrecht

Smitshoek, Barendrecht

Karakteristiek wonen met moderne voorzieningen 

Smitshoek is een kleine wijk in Barendrecht met volop mogelijkheden. De diversiteit in woningaanbod en de charme van de oude dorpskern geven het een uniek karakter. Onze wijkmakelaar Marco Bos over een kleine wijk met grote woonkansen. 

Dorpse Driehoek

Smitshoek, Riederhoek en Vrijheidsakker zijn kleine wijken met een dorps karakter. Zij vormen met elkaar de Dorpse Driehoek in Barendrecht. Marco: “Smitshoek zelf was een dorp dat aan de gemeente Barendrecht was toegevoegd. De kern van het dorp ligt eigenlijk dichter tegen Rotterdam aan dan tegen Barendrecht. Het ligt namelijk aan de andere kant van de snelweg a15.”

Oude dorpskern

“De wijk heeft nog een hele oude dorpskern die aan de Smitshoek en de Charloisselagendijk ligt. Maar we kennen het eigenlijk alleen als een wijk die in twee periodes is gebouwd. In de jaren ’60 is Smitshoek 1 gebouwd en eind jaren ‘90 Smitshoek 2. De laatste wijk heeft een opbouw waarbij het hele palet aan woningen ook voorbij komt. Van eengezinswoningen tot vrijstaande woningen.”

Veel voorzieningen

“Hoe klein Smitshoek ook is, het heeft van alles te bieden. Je kunt er bijvoorbeeld uitgebreid shoppen in Winkelcentrum Carnisse Veste. Ook gaan veel mensen naar het Hof van Portland. Voor basisscholen kunnen uw kinderen net even buiten de wijk in Riederhoek of in Portland. Midden in de wijk is een kinderdagverblijf. Door de vele voorzieningen in de buurt is Smitshoek vooral populair bij jonge gezinnen en doorstromers met tieners.”

Uw makelaar voor Smitshoek 

Marco Bos is onze gespecialiseerde makelaar voor de Barendrechtse wijk Smitshoek. Marco: “De wijk blijft me verbazen. Zo klein als het is, biedt het zoveel mogelijkheden. Het dorpse karakter, afgewisseld met moderne faciliteiten maken van Smitshoek een unieke plek om te wonen met je gezin.” Maak kennis met Marco Bos, wijkmakelaar voor Smitshoek

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Smitshoek? Maak dan een afspraak met onze makelaar Marco Bos. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden. Bel of WhatsApp 0624995934 of e-mail naar marcobos@remax.nl

Naar boven