Makelaars bloggenRSS

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de woningmarkt. 

 • 6 redenen om een huis te kopen met een aankoopmakelaar

  Door op 29 Mei 2024
  Het kopen van een huis is een van de grootste beslissingen in uw leven. Het is een proces dat niet alleen emotioneel, maar ook financieel zwaar kan wegen. Bovendien hebben we in Barendrecht en omgeving te maken met een zeer hectische woningmarkt. Het aanbod is klein en er zijn veel kapers op de kust. Onze makelaar Lisa Hagens legt uit hoe u met een aankoopmakelaar toch nog kans maakt op uw droomhuis.  
  6 redenen om een huis te kopen met een aankoopmakelaar
 • 7 tips voor de koop van een goed geventileerde woning 

  Door op 16 April 2024
  De ventilatie van een woning is een van de belangrijkste aspecten voor wooncomfort. Sterker nog, een slecht geventileerde woning kan zelfs leiden tot gezondheidsklachten. Toch is het niet het eerste waar kopers op letten tijdens een bezichtiging. Ten onrechte vindt onze makelaar Jan-Hein Schilderman. Hij geeft 7 tips waarmee u de koop van een slecht geventileerd huis voorkomt. Lees zijn blog...
  7 tips voor de koop van een goed geventileerde woning 
 • De waarde van uw huis stijgt. Wat kunt u daarmee?

  Door op 5 Maart 2024
  De kranten staan er vol mee: de huizenprijzen schieten omhoog en ook de hypotheekrente klimt gestaag. Voor wie geen verkoopplannen heeft, lijkt daar weinig aan te hebben. Of toch wel? Onze makelaar Michel Makor legt uit dat er meer wegen zijn om de (over)waarde van uw woning te benutten. En dat kan zeer gunstig uitpakken...
  De waarde van uw huis stijgt. Wat kunt u daarmee?
 • Woningmarkt 2024: dit staat ons te wachten

  Door op 26 Januari 2024
  2024 brengt behoorlijk wat financiële veranderingen teweeg op de woningmarkt. Er komt meer ruimte om te lenen, het eigen huis energiezuinig maken wordt aantrekkelijker, huren wordt duurder en de hypotheekrente blijft dalen. De belangrijkste ontwikkelingen in het kort.
  Woningmarkt 2024: dit staat ons te wachten
 • Nieuwe kansen voor kopers: meer leenruimte in 2024

  Door op 21 November 2023
  Goed nieuws voor wie een huis wil kopen en het financieel net niet haalt, de maximale leencapaciteit gaat het komende jaar omhoog. Ook het opnemen van verduurzaming in de hypotheek wordt interessant met de nieuwe verruiming. Wat betekent het precies voor u? Onze makelaar Marco Bos vertelt over nieuwe financiële kansen voor uw huizenjacht in Barendrecht en omstreken.
  Nieuwe kansen voor kopers: meer leenruimte in 2024
 • Steeds meer huurwoningen in de verkoop

  Door op 27 Oktober 2023
  Volgens woningplatform Pararius verdwijnt er meer huuraanbod naar de koopmarkt. Van alle woningen die het afgelopen kwartaal te koop werden aangeboden, was 7 procent afkomstig uit de vrije sector-huurmarkt. Dit percentage is het afgelopen jaar sterk gestegen van 4 naar 7 procent. Onze makelaar Jan-Hein Schilderman legt uit wat dat betekent voor de woningmarkt in Barendrecht en omstreken. 
  Steeds meer huurwoningen in de verkoop
 • Even voorstellen… onze nieuwe makelaar Michel Makor

  Door op 19 September 2023
  Sinds kort is ons team een makelaar rijker. Vol trots introduceren we Michel Makor, onze nieuwe makelaar voor de Hoeksche Waard, Barendrecht en Rhoon. Michel heeft zo’n 25 jaar gewoond en gewerkt in de Hoeksche Waard en ziet het gebied als zijn thuis. Zijn grote kennis van dit gebied deelt hij graag met zijn klanten.
  Even voorstellen… onze nieuwe makelaar Michel Makor
 • Makelaar van het Jaar en Chairmans Club!

  Door op 15 September 2023
  Op de jaarlijkse Awardsnight van RE/MAX Nederland heeft Team Marco Bos twee bijzondere awards in ontvangst mogen nemen. Voor de tweede keer op rij mag Marco zich Makelaar van het Jaar noemen. Een prachtige prestatie waar hij samen met zijn team natuurlijk ongelofelijk trots op is.
  Makelaar van het Jaar en Chairmans Club!
 • Tip: verduurzaam uw woning met Nationale Hypotheek Garantie

  Door op 2 Juni 2023
  Bij het kiezen van een hypotheek komt de Nationale Hypotheek Garantie onvermijdelijk voorbij. Wat heeft u eraan? Wat kunt u ermee? Onze makelaar Maxelle Quint brengt u helemaal bij over de voordelen van de Nationale Hypotheek Garantie. Eerste tip: verduurzamen van uw woning loont...
  Tip: verduurzaam uw woning met Nationale Hypotheek Garantie
 • Loont het om uw woning te verduurzamen?

  Door op 24 April 2023
  Zonnepanelen, een warmtepomp, triple glas, vloer-, dak- en/of spouwmuurisolatie. De mogelijkheden om uw huis te verduurzamen lijken oneindig. Gelukkig maar, nu de gasprijzen flink zijn gestegen. Maar wat levert verduurzaming naast een gunstig energielabel nou echt op? Onze makelaar Lisa Hagens legt uit welke invloed verduurzaming en het energielabel hebben op de waarde van uw woning in Barendrecht en omstreken.
  Loont het om uw woning te verduurzamen?
 • Hoe staat de huidige woningmarkt ervoor?

  Door op 2 Maart 2023
  Vrijwel dagelijks krijgen we vragen over de woningmarkt. Veel mensen hebben een negatief idee en denken dat het slecht gaat. Maar klopt dit wel met de werkelijkheid? Volgens onze makelaar Marco Bos valt het allemaal erg mee en is het vooral business as usual op de woningmarkt van Barendrecht en omstreken.
  Hoe staat de huidige woningmarkt ervoor?
 • Hoeveel overdrachtsbelasting betaalt u in 2023?

  Door op 14 Februari 2023
  Als u grond, een woning of een ander pand koopt dan moet u overdrachtsbelasting betalen. Sinds enige tijd krijgen veel huizenkopers te maken met een verlaagd tarief van 2% of zelfs een volledige vrijstelling. Hoe zit het precies met overdrachtsbelasting? Onze makelaar Jan-Hein Schilderman legt uit wanneer u deze belasting moet betalen en of u in aanmerking komt voor een vrijstelling.
  Hoeveel overdrachtsbelasting betaalt u in 2023?
 • RE/MAX 50 jaar!

  Afgelopen maandag 30 januari werd RE/MAX 50 jaar! Wij zijn er trots op dit lustrum te mogen vieren en willen dit jaar dan ook niet zomaar voorbij laten gaan.
  RE/MAX 50 jaar!
 • Wat betekent Prinsjesdag 2022 voor wonen?

  Door op 14 Oktober 2022
  Op 20 september 2022 was het weer Prinsjesdag, zoals elke derde dinsdag van september. De koning en ons kabinet hebben veel plannen voor 2023 bekend gemaakt. Wat zijn daarvan de gevolgen voor de woningmarkt? Onze makelaar Marco Bos belicht enkele punten uit de troonrede die invloed hebben op uw woonplannen. Lees het blog...
  Wat betekent Prinsjesdag 2022 voor wonen?
 • We vallen in de prijzen!

  Door op 19 Mei 2022
  Tijdens de RE/MAX Award Night vrijdag 22 april hebben we maar liefst drie prachtige awards in ontvangst mogen nemen. Voor alle drie hebben we heel hard gewerkt en we zijn er heel dankbaar voor, maar op twee van deze awards zijn we extra trots!
  We vallen in de prijzen!
 • Huis & wetgeving

  Door op 22 Maart 2022
  Goed om nog eens bij stil te staan want het komt nu toch wel heel dichtbij: de verplichte rookmelders in uw huis. Vanaf 1 juli 2022 is het zover, dan moeten huiseigenaren goed werkende rookmelders op iedere verdieping van de woning geplaatst hebben. Daarvoor is het Bouwbesluit aangepast en het wordt wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Zowel in een koop- als in een huurwoning. Onze makelaar Lisa Hagens legt uit wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van een rookmelder.
  Huis & wetgeving
 • Makelaars & biedingen

  Door op 11 November 2021
  De spelregels voor het bieden en overbieden op een woning. Mag een makelaar potentiële kopers informeren over de biedingen die andere potentiële kopers op de woning hebben gedaan? Onze makelaar Jan-Jaap de Vin legt uit.
  Makelaars & biedingen
 • Woning verduurzamen

  Door op 23 Augustus 2021
  Een huis verduurzamen levert een gunstiger energielabel op en dat verhoogt de waarde van uw woning. Maar wat zijn de kosten en wat krijgt u ervoor terug? Onze makelaar Marco Bos rekent voor wat het scheelt om gebruik te maken van subsidies, aanpassingen en financieringsmogelijkheden.
  Woning verduurzamen
 • Huis verkopen & woningmarkt

  Door op 27 Mei 2021
  In de huidige woningmarkt denken veel woningeigenaren dat hun huis zichzelf wel verkoopt. Kopers zullen zich vanzelf aandienen dus wat is de toegevoegde waarde van de verkoopmakelaar? Onze makelaar Lisa Hagens legt uit waarom ook deze markt vraagt om de expertise van een specialist.
  Huis verkopen & woningmarkt
 • Ontbindende voorwaarden

  Door op 16 April 2021
  Wel of niet een huis kopen onder voorbehoud? In deze oververhitte woningmarkt, waarin woningen boven de vraagprijs worden verkocht en steeds korter beschikbaar zijn, moet je als huizenkoper snel kunnen beslissen. Er is gewoonweg weinig tijd en ruimte om lang na te denken. Om de kans op een woning te vergroten, worden daarom steeds vaker de ontbindende voorwaarden achterwege gelaten. Maar is dat wel zo verstandig? Onze Makelaar Lisa Hagens legt uit welke ontbindende voorwaarden er gesteld kunnen worden en wat mogelijke risico’s kunnen zijn wanneer je zonder ontbindende voorwaarden een huis koopt.
  Ontbindende voorwaarden
 • Huis kopen met een aankoopmakelaar

  Door op 16 Maart 2021
  Wanneer u een huis gaat kopen komt daar veel bij kijken. Een aankoopmakelaar helpt u daarbij. Niet alleen bij het vinden zelf maar ook bij financiële en juridische zaken die geregeld moeten worden. Onze makelaar Marco Bos legt uit wat de voordelen zijn van een aankoopmakelaar tijdens de zoektocht naar uw nieuwe woning.
  Huis kopen met een aankoopmakelaar
 • Starters dupe van stijging woonlasten

  Door op 3 Februari 2021
  De balans tussen huizenprijzen en de hypotheekrente wordt grotendeels bepaald door de betaalbaarheid van de maandelijkse woonlasten. De krapte op de woningmarkt zorgt voor stijgingen van huizenprijzen. De lage hypotheekrente zorgt voor een redelijke betaalbaarheid van de woonlasten. Zo blijft de woningmarkt nog enigszins in evenwicht, al blijven de woonlasten jaarlijks stijgen. En daar zijn vooral starters de dupe van. Onze makelaar Jan-Hein Schilderman legt uit hoe de kansen op woningmarkt voor starters afnemen, ondanks vrijstelling van overdrachtsbelasting.
  Starters dupe van stijging woonlasten
Naar boven