Makelaars bloggenRSS

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de woningmarkt. 

 • Huis verkopen & woningmarkt

  Door op 27 Mei 2021
  In de huidige woningmarkt denken veel woningeigenaren dat hun huis zichzelf wel verkoopt. Kopers zullen zich vanzelf aandienen dus wat is de toegevoegde waarde van de verkoopmakelaar? Onze makelaar Lisa Hagens legt uit waarom ook deze markt vraagt om de expertise van een specialist.
  Huis verkopen & woningmarkt
 • Ontbindende voorwaarden

  Door op 16 April 2021
  Wel of niet een huis kopen onder voorbehoud? In deze oververhitte woningmarkt, waarin woningen boven de vraagprijs worden verkocht en steeds korter beschikbaar zijn, moet je als huizenkoper snel kunnen beslissen. Er is gewoonweg weinig tijd en ruimte om lang na te denken. Om de kans op een woning te vergroten, worden daarom steeds vaker de ontbindende voorwaarden achterwege gelaten. Maar is dat wel zo verstandig? Onze Makelaar Jan-Jaap de Vin legt uit welke ontbindende voorwaarden er gesteld kunnen worden en wat mogelijke risico’s kunnen zijn wanneer je zonder ontbindende voorwaarden een huis koopt.
  Ontbindende voorwaarden
 • Huis kopen met een aankoopmakelaar

  Door op 16 Maart 2021
  Wanneer u een huis gaat kopen komt daar veel bij kijken. Een aankoopmakelaar helpt u daarbij. Niet alleen bij het vinden zelf maar ook bij financiële en juridische zaken die geregeld moeten worden. Onze makelaar Marco Bos legt uit wat de voordelen zijn van een aankoopmakelaar tijdens de zoektocht naar uw nieuwe woning.
  Huis kopen met een aankoopmakelaar
 • Starters dupe van stijging woonlasten

  Door op 3 Februari 2021
  De balans tussen huizenprijzen en de hypotheekrente wordt grotendeels bepaald door de betaalbaarheid van de maandelijkse woonlasten. De krapte op de woningmarkt zorgt voor stijgingen van huizenprijzen. De lage hypotheekrente zorgt voor een redelijke betaalbaarheid van de woonlasten. Zo blijft de woningmarkt nog enigszins in evenwicht, al blijven de woonlasten jaarlijks stijgen. En daar zijn vooral starters de dupe van. Onze makelaar Jan-Hein Schilderman legt uit hoe de kansen op woningmarkt voor starters afnemen, ondanks vrijstelling van overdrachtsbelasting.
  Starters dupe van stijging woonlasten
Naar boven