Het verkoopproces

In 7 stappen verkopen wij uw woning in Barendrecht en omgeving

Voor de verkoop van uw huis in Barendrecht en omgeving bieden we een overzichtelijk traject van 7 stappen. U weet dan wat erbij komt kijken en waar u rekening mee dient te houden. 

1 - Bepalen van de vraagprijs

Onze makelaar komt bij u langs om de waarde van uw woning te bepalen. De makelaar kijkt naar pluspunten en eventuele gebreken en neemt die met u door en adviseert u vervolgens over de vraagprijs.

2 - Presentatie van uw woning

De makelaar maakt in overleg met u een afspraak met een professionele fotograaf. Die maakt foto’s, 360 graden foto’s en een woningvideo. Tevens worden er ook professionele plattegronden gemaakt. Voor een goede verkoop van uw woning moet de woning er netjes en verzorgd uit zien. Dit is van belang bij het maken van de foto’s en tijdens de bezichtigingen.

3 - Marketing

We beschikken over een groot aanbod van marketingmiddelen. We maken optimaal gebruik van deze middelen om uw woning in de schijnwerpers te zetten. Zo maken we onder andere gebruik van Funda.nl, social media zoals Facebook en Instagram advertenties, flyers, nieuwsbrieven, te koop borden, onze RE/MAX Makelaarsgroep App en hebben we een etalage midden in het centrum van Barendrecht op een prominente locatie.

4 - De bezichtigingen.

Alle ontwikkelingen omtrent de verkoop van uw woning worden regelmatig tussen u en uw makelaar besproken. Alle afspraken worden in overleg met u gemaakt. Uw makelaar maakt afspraken met bezoekers. Wij begeleiden de kandidaat kopers bij de bezichtigingen. 

5 - De onderhandelingen

Wij willen voor onze opdrachtgevers het maximale resultaat behalen. Wij adviseren u over de te hanteren onderhandelingsstrategie, zodat u de juiste beslissing kunt nemen. Wij kennen de regels van het spel, zijn niet emotioneel betrokken en onderhandelen elke dag.

6 - De koopakte

Nadat er mondelinge overeenstemming is bereikt over de koopsom en de voorwaarden zullen wij de koopovereenkomst gaan opstellen. Deze zullen wij dan met u en de kopers bespreken. Wanneer de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend gaat de wettelijke bedenktijd van 3 dagen in. Na het verlopen van de bedenktijd is de woning verkocht (onder voorbehoud). Na het verlopen van de bedenktijd zullen wij de getekende koopovereenkomst versturen naar de notaris.

7 - Notariële overdracht (eigendomsoverdracht)

Enkele dagen voor de datum van notariële overdracht ontvangt u de concept akte van levering en nota van afrekening. Deze documenten zullen wij met u bespreken en eventuele onduidelijkheden aan u toelichten. 

Voorafgaand aan de notariële overdracht heeft de koper het recht om de woning te inspecteren. Tevens zullen dan de meterstanden van de nutsvoorzieningen worden opgenomen. Vervolgens gaat u naar de notaris waar de overdracht van de woning zal plaatsvinden en de sleutels zullen worden overhandigd aan de nieuwe eigenaar.

Staat u op het punt om uw huis te verkopen? Maak een afspraak voor een verkoopadviesgesprek. Dan maakt u nu kans op een adembenemende ballonvaart!

Maak een afspraak 

Wilt u uw huis verkopen in Barendrecht en omgeving? Maak dan een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de verkoopkansen van uw woning. Bel 0180 615 233 of e-mail naar barendrecht@remax.nl

Naar boven