Riederhoek, Barendrecht

Riederhoek, Barendrecht

Authentiek wonen in een jaren ’30 tuindorp

De wijk Riederhoek is een pareltje in de Dorpse Driehoek van Barendrecht. De typische jaren ’30 bouwstijl, de tuindorp opzet en de ideale ligging maken van Riederhoek een zeer populaire wijk. Onze makelaar Marco Bos weet er alles van. 

Jaren ’30 bouw

Marco: “Riederhoek is een zeer populaire wijk onder zowel jonge als oudere bewoners. Toen ik als makelaar begon kreeg ik al direct warme gevoelens voor deze wijk. Het is beslist een van mijn favorieten. Je vindt er allerlei soorten eengezinswoningen en twee-onder-één kapwoningen in die typische jaren ’30 bouwstijl. Wat opvalt is dat mensen er niet alleen graag wonen maar er ook blijven wonen. Want door de grote variatie in woningen kun je er namelijk goed doorstromen naar een groter huis en toch in je vertrouwde buurt blijven. Door de opzet van de wijk en de bouwstijl zal dit altijd wel een populaire wijk blijven.”

Typisch tuindorp 

“Wat veel mensen niet weten is dat Riederhoek is gebouwd volgens het tuindorpprincipe. Dat is een opzet om wijken in steden een dorps karakter te geven. In de jaren ’30 wilde de regering daarmee een alternatief bieden voor de verpauperde arbeiderswijken. Inmiddels zijn sommige tuindorpen aangewezen als beschermd stadsgezicht. Het is een hele bijzondere, ruime omgeving om in te wonen. Ik spreek uit ervaring want ik ben zelf opgegroeid in Vreewijk in Rotterdam-Zuid wat ook een tuindorp is.”

In de buurt

De ligging van Riederhoek is ideaal. Het ligt centraal in stadsdeel Carnisselande met de basisschool Smitshoek en een kinderdagverblijf midden in de wijk en alle voorzieningen in de directe omgeving. Het grote winkelcentrum Carnisse Veste ligt op fietsafstand. Riederhoek is een kleine wijk waar je heel rustig woont maar met alles in de buurt. Aan de zijkant ligt een heel groot park, ‘Riederpark’ waar je heerlijk kunt wandelen en recreëren. Voor voetballiefhebbers ligt VV Smitshoek om hoek.”

Uw makelaar voor Riederhoek 

Marco Bos is onze gespecialiseerde makelaar voor de Barendrechtse wijk Riederhoek. Marco: “Door de sfeer van jaren ’30 bouwstijl en de tuindorp opzet is Riederhoek een van mijn favoriete wijken. Je kunt er lekker rustig wonen in een dorpse omgeving terwijl je toch alle voorzieningen binnen handbereik hebt.” Maak kennis met Marco Bos, wijkmakelaar voor Riederhoek

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Riederhoek? Maak dan een afspraak met onze makelaar Marco Bos. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden. Bel of WhatsApp 0624995934 of e-mail naar marcobos@remax.nl

Naar boven