6 redenen om een huis te kopen met een aankoopmakelaar

Door op 29 Mei 2024

Het kopen van een huis is een van de grootste beslissingen in uw leven. Het is een proces dat niet alleen emotioneel, maar ook financieel zwaar kan wegen. Bovendien hebben we in Barendrecht en omgeving te maken met een zeer hectische woningmarkt. Het aanbod is klein en er zijn veel kapers op de kust. Onze makelaar Lisa Hagens legt uit hoe u met een aankoopmakelaar toch nog kans maakt op uw droomhuis.  

De eerste bezichtiging

Lisa: “Als u een huis wilt kopen komt er veel op u af. Waar begint u en wat zijn uw mogelijkheden? Krijgt u überhaupt de kans om een bezichtiging in te plannen? En als u dan eindelijk een woning heeft bezichtigd en een goed gevoel heeft, wat dan? Vaak wordt het eerste enthousiasme na een bezichtiging overschaduwd door twijfels en angst. De vraagprijs is de woning misschien niet waard. Overbieden is misschien niet nodig. Een keuring waarschijnlijk wel. Wat te doen?”

Uw belangen

“Een aankoopmakelaar brengt rust in deze heftige fase. Hij of zij kijkt met een zakelijke blik naar de woning en leidt u stapsgewijs door het hele aankoopproces. Te beginnen bij de bezichtiging. Want hoe aardig een verkopend makelaar ook is, deze dient alleen de belangen van zijn klant. Niet die van u. Met de kennis en kunde van een aankoopmakelaar krijgt u een goed beeld van alle plussen en minnen van de woning die u op het oog hebt. En voorkomt u een kat in de zak.”

Voordelen van een aankoopmakelaar

Het kopen van een huis is niet iets dat u dagelijks doet. Een aankoopmakelaar heeft er wel veel ervaring mee. Lisa geeft 6 redenen waarom u eigenlijk niet meer zonder aankoopmakelaar de woningmarkt van vandaag kunt betreden:

1 - Deskundig op huizenjacht

Een aankoopmakelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt en kan u deskundig begeleiden bij elke stap van het aankoopproces. Van het zoeken naar geschikte woningen en adviseren over de staat van een woning, tot het onderhandelen over de prijs en het afronden van de koopakte, een aankoopmakelaar staat u bij met raad en daad.

2 - Realistische verwachtingen

Een aankoopmakelaar weet alles over prijstrends en marktanalyses. Dit helpt u om een realistisch beeld te krijgen van wat u kunt verwachten en om uw budget eventueel aan te passen. Hiermee kunt u een weloverwogen aankoopbeslissing nemen.

3 - Voor de markt uit kopen

Veel woningen worden verkocht voordat ze op de open markt verschijnen. Een aankoopmakelaar heeft vaak toegang tot deze exclusieve woningen en kan u helpen om een huis te vinden dat aan al uw wensen voldoet, nog voordat het breed beschikbaar is.

4 - Sterke onderhandelingen

Een van de grootste voordelen van aankoopmakelaars is hun onderhandelingsexpertise. Zij weten precies hoe zij de beste prijs voor u kunnen bedingen en kunnen u helpen om duizenden euro's te besparen. Dit is vooral belangrijk in een competitieve woningmarkt zoals die van Barendrecht.

5 - Voorrang bij bezichtigen

In de huidige oververhitte markt kiezen veel verkopende makelaars ervoor om alleen zaken te doen met aankoopmakelaars. De bemiddeling verloopt dan vaak efficiënter en ze weten zeker dat ze met een serieuze partij te maken hebben. Zo kunt u met het inschakelen van een aankoopmakelaar voorrang krijgen op andere kandidaten.

6 - Geen stress

Het kopen van een huis kan een tijdrovend en stressvol proces zijn. Een aankoopmakelaar neemt veel van deze lasten van uw schouders. Hij of zij regelt de bezichtigingen, voert de onderhandelingen en zorgt ervoor dat alle juridische en administratieve zaken op orde zijn. Dit geeft u de ruimte om u te concentreren op andere belangrijke zaken.

De woningmarkt van Barendrecht en omgeving is zeer dynamisch met veel potentieel. Daardoor is het vaak lastig om er tussen te komen. Onze aankoopmakelaars kennen de lokale markt door en door en kunnen u helpen de beste deals te vinden. Bovendien zorgen zij ervoor dat u niet te veel betaalt en dat alle juridische aspecten correct worden afgehandeld. Onze expertise biedt u de nodige ondersteuning en gemoedsrust gedurende het hele aankoopproces.

Staat u op het punt een woning te kopen in Barendrecht? Maak een afspraak met onze makelaar Lisa Hagens. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over uw kansen op de woningmarkt van Barendrecht en omgeving.

Lees ook: 
Actuele woningmarktcijfers van Barendrecht
Nieuwe kansen voor kopers: meer leenruimte in 2024
Een huis kopen in Barendrecht, Rhoon of Ridderkerk
Onafhankelijk advies voor de hypotheek die bij u past
Als eerste op de hoogte van uw droomhuis
5 tips voor de bezichtiging van uw nieuwe woning
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak


Wilt u meer weten over het kopen of verkopen van een huis in Barendrecht en omstreken? Maak een afspraak met onze makelaar Lisa Hagens. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel, WhatsApp of e-mail naar:
0610835383
lisahagens@remax.nl

Naar boven