Tip: verduurzaam uw woning met Nationale Hypotheek Garantie

Door op 2 Juni 2023

Bij het kiezen van een hypotheek komt de Nationale Hypotheek Garantie onvermijdelijk voorbij. Wat heeft u eraan? Wat kunt u ermee? Onze makelaar Maxelle Quint brengt u helemaal bij over de voordelen van de Nationale Hypotheek Garantie. Eerste tip: verduurzamen van uw woning loont...

Bescherming bij financiële problemen

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een soort verzekering voor mensen die een hypotheek afsluiten om een huis te kopen. Daarmee worden zowel leners als geldverstrekkers beschermd wanneer de hypotheek niet meer betaald kan worden door financiële problemen van de lener. Deze garantie wordt geboden door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), opgericht door de Nederlandse overheid. Daarnaast biedt de NHG nog vele andere voordelen.

Hoger bedrag, lagere rente

Maxelle: “Een van de grote voordelen van NHG is dat huizenkopers kunnen profiteren van lagere rentetarieven op hun hypotheek. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren gedurende de looptijd van de lening. En dat komt in deze tijd van hogere hypotheekrenten goed uit. Bovendien kunnen leners met NHG op basis van hun inkomen een hoger bedrag lenen, wat meer financiële flexibiliteit biedt bij de aankoop van een woning.”

Financieel vangnet

“Een ander voordeel van NHG is de bescherming tegen een te grote schuldenlast. Bijvoorbeeld wanneer je je baan verliest en je huis moet verkopen. Als de opbrengst van de verkoop dan niet voldoende is om je hypotheekschuld af te lossen, kom je met een flinke restschuld te zitten. In dat geval zal de NHG het tekort compenseren aan de geldverstrekker. Dit financiële vangnet geeft een hoop rust en voorkomt dat je in grote financiële problemen komt.”

Verduurzamen met NHG

Om voor een Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking te komen mag de totale aankoopprijs van de woning niet hoger zijn dan de NHG-grens. Deze wordt jaarlijks vastgesteld, voor 2023 is de grens gesteld op € 405.000. Maar het is mogelijk om meer te lenen wanneer je energiebesparende maatregelen doorvoert in je woning, zoals isolatie. In dat geval kun je tot € 429.300,- lenen met de voorwaarde dat alles boven de grens van € 405.000 moet worden gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Op deze manier wil de overheid verduurzaming van woningen stimuleren en kunt u energiebesparing ‘meenemen’ in uw hypotheek. Absoluut een win-win situatie.”

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen met een Nationale Hypotheek Garantie? Maak een afspraak met onze makelaar Maxelle Quint. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over uw financiële mogelijkheden en kansen op de woningmarkt van Barendrecht en omstreken.

Lees ook:
Loont het om uw woning te verduurzamen?
Hoe staat de huidige woningmarkt ervoor?
Hoeveel overdrachtsbelasting betaalt u in 2023?
Onafhankelijk advies voor de hypotheek die bij u past
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over kopen of het verkopen van een huis in Barendrecht en omstreken? Maak een afspraak met onze makelaar Maxelle Quint. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel, WhatsApp of e-mail naar:
0611920862
maxellequint@remax.nl

Naar boven